Galatasaray, Dortmund'dan da 4 gol yedi!

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, grubundaki üçüncü maçında Alman ekibi Borussia Dortmund'a 4-0 mağlup oldu.

GALATASARAY YİNE KAYIP

Şampiyonlar Ligi D Grubu 3. hafta mücadelesinde temsilcimiz Galatasaray, Borussia Dortmund'u konuk etti. TT Arena'da oynanan mücadeleyi Borussia Dortmund 4-0 kazandı. Sarı-Siyahlıların gollerini 6. ve 18. dakikalarda Pierre Aubameyang, 41. dakikada Marco Reus ve 83. dakikada Adrian Ramos kaydetti.

Bu mağlubiyet ile 3. maçında da galibiyetle tanışamayan Galatasaray, 1 puan ile son sıraya geriledi. Dortmund ise 3'te 3 yaparak 9 puanla zirveye yerleşti.



ÖNEMLİ DAKİKALAR

(GOL) 6. dakikada Borussia Dortmund, Pierre Aubameyang ile 1-0 öne geçti. Orta yuvarlakta topla buluşan Henrikh Mkhitaryan sağ ayağını dışıyla sol kanatta hareketlenen Marco Reus'un koşu yoluna pasını attı. Ceza sahası sol köşesinde topla buluşan Marco Reus pasını arka direğe hareketlenen Pierre Aubameyang'a doğru attı. Altıpas üzerinde topla buluşan Pierre Aubameyang sağ ayağı ile gelişine şutunu çekti ve top ağlarla buluştu. (0-1)

(GOL) 18. dakikada Borussia Dortmund, Pierre Aubameyang ile farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanatta topla buluşan Lukasz Piszczek ortasını altıpas alanına doğru gönderdi. Bu noktada topla buluşan Pierre Aubameyang sağ ayağı ile vuruşunu yaptı ve topu filelerle buluşturdu. (0-2)

31. dakikada Henrikh Mkhitaryan sol çaprazdan ceza sahasına girerek son çizgiye kadar gitti ve arka direğe hareketlenen Pierre Aubameyang'a pasını verdi. Altıpasın sağ tarafında topla buluşan Pierre Aubameyang sağ ayağı ile gelişine sert vurdu fakat top önce kalenin sağ direğine daha sonra da çizgide bulunan Semih Kaya'nın topuğuna çarptıktan sonra uzaklaştı.

(GOL) 41. dakikada Marco Reus, Borussia Dortmund'un üçüncü golünü kaydetti. Topla birlikte ceza yayı sağ çaprazına hareketlenen Marco Reus uzak mesafeden vuruşunu yaptı ve top sol köşeden filelerle buluştu. (0-3)

61. dakikada Galatasaray cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşti. Hamit Altıntop oyundan alınırken yerine Blerim Dzemaili oyuna dahil oldu.

62. dakikada Temsilcimizde bir oyuncu değişikliği daha gerçekleşti. Alex Telles oyundan alınırken yerine Yasin Öztekin oyuna dahil oldu.

(GOL) 83. dakikada Oyuna yeni giren Adrian Ramos'un golü ile Borussia Dortmund farkı dörde çıkardı. Ceza yayı üzerinde topla buluşan İlkay ceza sahası içi sağ çaprazına hareketlenen Adrian Ramos'a ara pasını gönderdi. Topla buluşan Adrian Ramos müsait pozisyonda vuruşunu yaptı ve topu filelere gönderdi. (0-4)

TARAFTAR BÜYÜK DESTEK VERDİ AMA...

Galatasaray taraftarları, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki Borussia Dortmund karşılaşmasında takımlarına büyük destek verdi.

Türk Telekom Arena’yı önemli ölçüde dolduran taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla oyuncularını motive etmeye çalışırken, gerçekleştirdikleri koreografiyle de maç öncesi güzel bir görüntü oluşturdu.

Odeabank Tribünü’nde kartonlarla dev bir Galatasaray amblemi oluşturulurken "Gücünü tarihinden al!" pankartının üzerinde, Ali Sami Yen, Metin Oktay ve Gündüz Kılıç’ın (Baba Gündüz) resimleri açıldı.

Öte yandan, Borussia Dortmund taraftarlarının da müsabakaya ilgisi yüksek oldu. Kendilerine ayrılan tribünde yerlerini alan 2 binin üzerinde konuk taraftar, takımlarına destek verdi.