Fenerbahçe'de sorun çok! Alanya ve ManU maçlarını Advocaat almalı

Fenerbahçe'de sorun çok. Alanyaspor ve Manchester United maçlarını Dick Advocaat almalı.

Fenerbahçe'de sorun çok. Alanyaspor ve Manchester United maçlarını Dick Advocaat almalı.

1-F.Bahçe’yi ve ligi tanımıyordu, artık mazereti kalmadı. 2-RvP, Wiel, Alper, Roman gibi isimleri hazırlama fırsatı vardı. 3- F.Bahçe sezon başında kayıp kotasını doldurdu.

Bazı maçlar vardır, teknik direktörler kazanır. F.Bahçe’de de Süper Lig’de Alanya ve Avrupa Ligi’nde Manchester United maçlarını Teknik Direktör Dick Advocaat’ın kazanması bekleniyor. Bir teknik direktörün takıma etkisi %5 ile %95 arasında değişir, Hollandalı’dan önümüzdeki iki maçta %50 baremini geçmesi gerekiyor. Her başarısız sonuçta Advocaat, futbolcularını suçladı ancak artık sığınacağı herhangi bir mazereti kalmadı. İşte, önümüzdeki iki maçta Advocaat’ın sahaya ağırlığını koymasını gerektiren 3 sebep:

1-TÜRKİYE GERÇEKLERİ İLE YÜZLEŞTİ

Advocaat, sezon başında mesaisinin büyük bölümünü kadroyu ve Süper Lig’i tanımakla geçirdi. Farklı 11’lerle futbolcularının kapasitesini gördü. Osmanlı maçında da Türkiye gerçeği ile yüzleşti: 1-Rakipler, F.Bahçe’ye karşı sert oynuyor. 2-Hakemler, F.Bahçe’ye karşı sertliğe prim veriyor. 3- Hakem kararlarında standart yok. 4-F.Bahçe az pozisyon verip çok gol yiyor, çok pozisyona girip, az gol atıyor.

2-KADROYU KULLANMASI GEREKİYOR

Şener Özbayraklı, Ozan Tufan, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, Volkan Şen, Salih Uçan, Moussa Sow, Martin Skrtel ve Simon Kjaer milli takımlara gitti. Ozan, Salih ve Sow sakat döndü. Ancak Advocaat’ın Volkan Demirel, Robin van Persie, Van der Wiel, Alper Potuk, Roman Neustadter, Hasan Ali ve Aatif gibi formsuz isimleri hazırlamak için eline iki haftalık bir zaman geçti. Bu zamanın doğru kullanılması, F.Bahçe’nin sahaya iki tane birbiriyle yarışacak 11 derinliği kazanması anlamına geliyor. Advocaat, bir hafta Hollanda’da tatil yaptı. Tatil yapabildiğine göre, sakatlıkların arkasına sığınmasına da gerek yok.

3-TARİHİN EN KÖTÜ 3. SEZON BAŞLANGICI

F.Bahçe, tarihindeki en kötü üçüncü sezon başlangıcını yaptı. Kazanması gereken 18 puanın 10’unu kaybetti ve sadece 8 puan toplayabildi. Puan cetvelinde kendisinden üstteki takımlarla oynadığı maçları kazanamadı. Takım her maç gol yiyor. İlk golü yediği maçları çeviremiyor, savunma ile kazandığı maç yok. Advocaat, tarihi tersten yazarken, hoşgörü ile karşılandı ancak Alanya ve Manchester United maçlarında maharetini göstermeli.