Adalet Bakanlığı 3 bin 258 İKM personel alımı başvuruları başladı

Adalet Bakanlığı’nın Ağustos ayında Ceza ve Tevkifevleri için 2016 yılı için sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurduğu 3 bin 258 lise mezunu İKM İnfaz koruma memuru alımı başvuruları başladı.

Geçtiğimiz ay Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan Ceza ve Tevkifevleri Genele Müdürlüğü’nde (CTE ) değerlendirmek üzere en az Lise ve dengi okul mezunları arasından İnfaz Koruma Memuru Alımı başta olmak üzere çeşitli pozisyonlarda sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurmuştu. Yaklaşık olarak 3 bin 728 kişinin istihdam edileceği; 3.258 infaz ve koruma memuru, 63 diğer sağlık personeli (sağlık memuru), 201 büro personeli (ceza infaz kurumu katibi), 49 teknisyen, 121 destek personeli (şoför), 14 destek personeli (aşçı), 15 destek personeli (kaloriferci) sözleşmeli pozisyon için başvurular 19 Ağustos pazartesi günü başladı. 27 Eylül Salı günü mesai bitimi sorasında sona erecek olan başvurular sonrasında başvurusu kabul edilen adaylar belli tarihlerde sözlü mülakat sınavına girecekler. CTE başvurusu yapacak olan adaylar başvuru formu ve detaylı bilgiyi Adalet Bakanlığı’nın internet sitesinden temin edecekler.

EN AZ LİSE MEZUNU OLMAK GEREKİYOR

Ağustos ayında duyurulan Adalet Bakanlığı CTE personel alımı başvuruları başladı. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere alımı yapılacağı duyurulan 3 bin 258 infaz ve koruma memuru alımı başvuruları 19 Eylül -27 Eylül 2016 günü mesai saati bitimine kadar yapılabilecek.  Başvuru yapacak olan adaylar için en az lise ve dengi okul mezunu olmaları gerekiyor.. Adalet Bakanlığında gardiyan olmak isteyen adaylar; en az lise ya da dengi okul mezunu olmak, lisans mezunları için KPSS 2016, önlisans ve lise mezunları için KPSS 2014 sınavından en az 70 puan almış olmak şartı aranırken, başvuru yapacak olan adaylardan lisans mezunları 01 Ocak 1986, önlisans ve ortaöğretim mezunları 01 Ocak 1984 ve sonrasında doğmuş olmaları gerekiyor. Boy uzunluğu; Erkek adaylarda 170 cm., kadın adaylarda 160 cm. ’den kısa boylu olmamak, boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki farkın 13’ten fazla, 17’den az olmaması şartı da aranıyor.

BAŞVURU VE GEREKEN EVRAKLAR 

CTE başvurusu yapacak olan adaylar, internet sitesinden temin edecekleri EK-1 başvuru formunu doldurduktan sonra, öğrenim belgesi ve sınav sonuç belgesinin aslı (KPSS) ya da bilgisayar çıktısı veya komisyon başkanlığınca onaylı örneği ile birlikte en son başvuru tarihinin mesai bitimine kadar ilgili adalet komisyonu başkanlığına veya mahalli Cumhuriyet başsavcılıklarına başvurmaları gerekiyor. Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu  Başkanlığı ya da mahalli Cumhuriyet Başsavcılığı aracı kılınmaksızın doğrudan posta ya da kargo ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.ba

GENEL ŞARTLAR

CTE’de sözleşmeli personel başvurusu yapabilmek için aranan genel şartlar şöyle; Türk Vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği bulunmamak, güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, 27 Eylül 2016 itibariyle 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. Adaylar başvurularını adalet komisyonu başkanlıklarından ya da Adalet Bakanlığı’nın internet sitesinden temin edecekleri başvuru formunu doldurarak yapacaklar.