4 büyükler ilk transferlerini yaptı

Spor Toto Süper Lig'de önümüzdeki sezon için iddialı kadro oluşturmak isteyen Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor ilk transferlerini yaptı.

AjansHaber/ÖZEL

Türk takımları transfere çok hızlı giriş yaptı. 4 büyükler birçok isimle temas halinde olmaya devam ederken, ilk transferlerini de yaptı.

Geçtiğimiz sezonun devre arasında Dnipro’dan Denys Boyko’yu transfer eden Beşiktaş, Ukraynalı file bekçisinden de istediğini alamadı. Kaleci arayışlarını yeni sezon için de sürdüren Beşiktaş, Deportivo ile sözleşmesi sona eren Fabricio’yu transfer etti. 28 yaşındaki İspanyol kaleci geçen sezonu sakatlığının gölgesinde geçirdi. Fabricio geçen sezon sakatlığı nedeniyle hiçbir maçta forma giyemedi. Fabricio en son 394 gün önce Barcelona ile 2-2 berabere biten karşılaşmada forma giymişti.

BONSERVİS BEDELİ ÖDENMEYECEK

Fabricio, sözleşmesi sona erdiği için boşa çıkmıştı. Beşiktaş, bu transfer için herhangi bir bonservis bedeli ödemeyecek.

FENERBAHÇE’DE GÖKHAN GÖNÜL’ÜN YERİNİ VAN DER WIEL DOLDURACAK

Fenerbahçe de Gökhan Gönül’ün takımdan ayrılmasının ardından sağ bek arayışlarına hız vermişti. Fenerbahçe, PSG’nin Hollandalı sağ beki Gregory Van der Wiel ile anlaşmaya vardı. İstanbul’a gelip, kulüp binasını gezen Van der Wiel, iki günlük ikna turlarının ardından Fenerbahçe’ye ‘evet’ dedi. Van der Wiel, önümüzdeki günlerde yeniden İstanbul’a gelip Fenerbahçe’yle sözleşme imzalayacak.

Fenerbahçe, Van der Wiel transferi için PSG’ye bonservis bedeli ödemeyecek. 28 yaşındaki futbolcu geçtiğimiz sezon çıktığı 27 maçta 2 gol ve 5 asistlik performansla oynamıştı.

GALATASARAY’DAN BEŞİKTAŞ’A TRANSFER ÇALIMI

Transferde en büyük sürprizi ise Galatasaray yaptı. Önümüzdeki sezon yeni planlamaya gidecek olan Galatasaray, Bursaspor’un kaptanı Serdar Aziz’le anlaştı. Başkan Dursun Özbek tarafından yapılan transfer görüşmelerinde 4.5 milyon Euro ve henüz netleşmeyen birkaç futbolcunun bonservisine karşılık anlaşma sağlandı. Galatasaray, Serdar Aziz ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Serdar Aziz, Fatih Terim tarafından EURO 2016 kadrosuna çağrılmış ancak sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılmıştı. Milli futbolcunun adı sürekli Beşiktaş’la anılıyordu. Galatasaray bu transferi bitirerek ezeli rakibine de transfer çalımı atmış oldu.

TRABZONSPOR’A ARJANTİNLİ SOL BEK

Trabzonspor, Kızılyıldız’da forma giyen 27 yaşındaki Arjantinli sol bek Luiz Ibanez ile anlaşmaya vardı. Futbola Boca Juniors kulübünün alt yapısında başlayan Ibanez, 2007 yılında Boca Juniors'un rezerv takımına geçiş yaptı. Kızılyıldız'da ilk sezonunu geride bırakan Ibanez, kırmızı beyazlı ekiple bu sezon çıktığı 33 maçta 10 gol 15 asistlik bir performans sergileyerek dikkatleri üzerine çekti.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.