Emenike, West Ham'a çok yaklaştı

Fenerbahçe, Al Ain ve West Ham United, Emmanuel Emenike'nin transferi için üçlü anlaşmaya yaklaştı.

Sarı-lacivertliler, Nijeryalı golcüyü kadro dışı bırakan Arap ekibine, “Emenike’ye değerini verin” mesajını gönderdi. Bu girişimin ardından ortak çözüm için önemli adımlar atıldı. Emenike’nin menajerleri hem Al Ain’le hem de İngiltere’ye giderek West Ham’la masaya oturdu. Maddi konularda anlaşma sağlanırsa golcü oyuncu İngiltere’nin yolunu tutacak.

Fenerbahçe, Emmanuel Emenike konusunda Al Ain kulübüne uyarı mesajı gönderdi. Birleşik Arap Emirlikleri ekibi sezon başında 3,5 milyon euro karşılığında sarı-lacivertli kulüpten kiraladığı Nijeryalı golcüyü geçtiğimiz günlerde kadro dışı bırakmıştı. Fenerbahçe Yönetimi sözleşmesi halen fesh edilmeyen Emenike’de yaşanan belirsizlik üzerine Arap kulübüyle temasa geçti.

Emmanuel Emenike’nin değerli bir oyuncu olduğunu dile getiren sarı-lacivertliler, 28 yaşındaki futbolcunun 6 ay sonra sözleşmesi gereği kendilerine geri döneceğini hatırlatarak, “Emenike’ye değerini verin” dedi ve bu konuya bir çözüm bulunması istendi.

ORTAK ÇÖZÜM ARAYIŞI

Emenike’nin sezonun ikinci yarısını kadro dışı olarak geçirip değer kaybetmesinden çekinen Fenerbahçe’nin bu girişiminden sonra tecrübeli oyuncu konusunda ortak bir çözüme varmak için önemli adımlar atıldı. Altı ay daha futbolcuyla ilgili söz hakkını elinde bulunduran Al Ain ile Emenike’yi isteyen West Ham United ve Fenerbahçe’nin üçlü bir anlaşmaya yaklaştıkları aktarıldı.

Buna göre Fenerbahçe ilk etapta Al Ain ile West Ham United’ın anlaşmasını bekliyor. İki kulüp sezonun geri kalanı için anlaştıktan sonra devreye Fenerbahçe girecek ve satın alma opsiyonu masaya yatırılacak.

Al Ain’den yıllık 4 milyon euro alan Emenike’nin bu ücreti Fenerbahçe’den aldığının çok üzerinde. Bu sebeple Nijeryalı oyuncunun Arap kulübünden yaklaşık 2 milyon euro daha alacağı garanti ücret bulunuyor. Bu miktar, West Ham United ve dönmesi halinde Fenerbahçe için de bir hayli yüksek.

SIKI PAZARLIK

Ancak Emenike’nin menajerleri yaşanan olumlu gelişmeler üzerine hem Al Ain ile hem de İngiltere’ye giderek, West Ham United ile pazarlık masasına oturdu. Pazarlıkların devam ettiği ve maddi konuların çözülmesi halinde Nijeryalı futbolcunun, İngiltere’nin yolunu tutacağı belirtildi.

BONSERVİSİ SEZON BİTİMİ

Slaven Bilic’in çalıştırdığı West Ham United’ın, Emmanuel Emenike’yi satın alma opsiyonuyla birlikte sezon sonuna kadar kiralama konusunda ısrarcı olduğu öğrenildi. Nijeryalı futbolcuyu inişli çıkışlı performansı nedeniyle öncelikle kiralamak isteyen İngilizler bonservis konusunda sezon sonunda karar vermeyi planlıyor. Ada ekibinin, Emenike’den memnun kalması halinde cazip bir bedel karşılığında Fenerbahçe’den bonservisini alacağı aktarıldı.

Fenerbahçe formasını 2013-14 ve 2014-15 sezonlarında 66 maçta giyen Emmanuel Emenike 17 gole imza atmıştı.