Almanya’da 9 okul saldırı tehdidi nedeniyle boşaltıldı!
Almanya’nın Braunschweig şehrinde, eposta yoluyla gönderilen saldırı tehdidi yetkilileri harekete geçirdi. Gelen saldırı tehdidi epostasının ardından dokuz okul boşaltıldı.
Almanya’nın Braunschweig şehrinde, eposta yoluyla gönderilen saldırı tehdidi yetkilileri harekete geçirdi. Gelen saldırı tehdidi epostasının ardından dokuz okul boşaltıldı.
Braunschweig polisinin bildirdiğine göre, dün gece çok sayıda okula saldırı maili gçönderildi. Maili gönderenlerin kimliğinin tespit edilemediği bildirildi.
OKUL YÖNETİMLERİ DERSLERİ İPTAL ETTİ
Braunschweiger Zeitung gazetesi okul yönetimlerinin bu sabah dersleri iptal ettiğini yazdı. Polis söz konusu okullarda incelemelerini sürdürüyor.
OKULLARDAN BİRİNDE ŞÜPHELİ BİR ÇANTA BULUNDU
Polis sözcüsü Braunschweiger Zeitung gazetesine açıklamalarda bulundu. Saldırının yapılacağı saatin geçtiğini ve herhangi bir olayın yaşanmadığını bildirdi. Sözcü Joachim Grande, okullardan birinde şüpheli bir çantaya rastlandığını ancak, çantadan trompet çıktığını söyledi.
OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Gönderilen tehdit epostanın içeriği hakkında bilgi verilmezken, soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.
TÜRK ÖĞRENCİLERE 'SOYKIRIM' DERSİ
Diplomatik kaynaklar, “soykırım” kararının Türk-Alman ilişkilerine olumsuz etkileri olacağını, ancak bölgesel ve siyasi konjonktür gereği Türkiye’nin çok sert önlem almayacağı beklentisinin olduğunu belirtti. İşte Türkiye’nin olası hamleleri:
BÜYÜKELÇİ TÜRKİYE’DE: Türkiye, diplomatik açıdan ilk adım olarak, benzer kararlarda olduğu gibi Berlin Büyükelçisi Avni Karslıoğlu’nu “istişareler” için geri çağırdı. Almanya Büyükelçisi’nin en az 3 ay Türkiye’de kalması bekleniyor.
SÖZLÜ NOTA: Türkiye, ikinci adım olarak Almanya Büyükelçiliği Maslahatgüzarı’nı Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı ve sözlü nota verdi. Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Levent Murat Burhan, Alman maslahatgüzara, “Alınan bu karar ikili ilişkilere darbe vurmuştur. 3 milyonu aşkın Türk’ün yaşadığı Almanya’nın bu kararı, iki toplum ilişkilerini derinden zedelemiştir. Tarihi bir olayın siyasileştirilmesinin bir bedeli olacaktır” mesajını iletti.
AMBARGO BEKLENMİYOR: Almanya, Türkiye’nin dış ticaret ve turizm yönünden bir numaralı ortağı durumunda. Rusya, Irak, Suriye, İran ve mülteci krizi nedeniyle yaşanan gerilimlerin ardından ihracat ve turizmde daralma yaşandı. Türkiye’nin Almanya gibi bir partnere yönelik ekonomik ve kültürel ambargo uygulaması beklenmiyor. Türkiye, 2015 yılında 13 milyar 427 milyon dolar ile en fazla ihracatı Almanya’ya yaptı. 2016 yılında Türkiye’ye en çok turist gönderen ülkeler sıralamasında Almanya, yüzde 14.05 oranıyla birinci sırada yer aldı. Nisan ayında Türkiye’ye 146 bin 226 Alman turist geldi.
Yorumlar