Alex fırtınası 12 yıl önce bugün başladı

Fenerbahçe’de Alex efsanesi 12 yıl önce bugün başlamıştı. 3 Haziran 2004 tarihinde sarı lacivertlilere imza atan Brezilyalı yıldız, Fenerbahçe efsaneleri arasında yer aldı.

AjansHaber/ÖZEL

Tarihler 3 Haziran 2004’ü gösterdiğinde Fenerbahçe, Brezilya’nın Cruzeiro takımından Alex De Souza ile anlaşıldığını duyurdu. Fenerbahçe’de imza attığı günden, ayrıldığı güne kadar taraftarın sevgilisi olan Alex, başardıklarıyla Fenerbahçe efsaneleri arasında yer aldı.

Alex De Souza, Fenerbahçe formasıyla geçirdiği 8 yılda 3 Süper Lig şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası ve 2 Süper Kupa sevincini yaşadı. Fenerbahçe’nin 100’üncü yıl kadrosunda da yer alan Alex De Souza, gol kralı olarak Fenerbahçe tarihinde gol kralı olan ilk yabancı futbolcu olmuştur. Alex, 2007-2008 sezonu Şampiyonlar Ligi’nde asist kralı olmuştur. Alex De Souza, 2009-2010 sezonunda ise Fenerbahçe'nin Avrupa Kupaları tarihinde, en çok oynayan ve en çok gol atan futbolcusu olmuştur.

ŞAMPİYONLAR LİGİ ÇEYREK FİNALİNDE TAKIMIN LİDERİYDİ

Fenerbahçe ile birçok başarıya imza atan Alex De Souza, sarı lacivertli takımın 3000’inci golünü atan futbolcu ünvanını da elinde bulunduruyor. Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynadığı sene de takımın liderliğini üstlenmişti.

İLKLERİN FUTBOLCUSU ALEX DE SOUZA

Futbol kariyerinin en altın günlerini Fenerbahçe’de yaşayan Alex De Souza, lig tarihinde 100 gol barajını geçen ilk yabancı futbolcu oldu. Ayrıca 2010-2011 sezonunda Süper Lig ve Fenerbahçe tarihinde 4 kez asist kralı olan ilk ve tek yabancı futbolcu olmuştur.

HEYKELİ DİKİLDİ

Fenerbahçe’de gösterdiği performansla efsaneler arasına giren Alex De Souza’nın heykeli Kadıköy’deki Yoğurtçu Parkı’na dikildi. Alex’in de katılımıyla gerçekleştirilen törene Alex’in gözyaşları damga vurmuştu.

ALEX İLE YOLLAR AYRILDI: HAYATIMIN EN ÜZÜCÜ İMZASIYDI

Alex De Souza, 30 Eylül 2012 tarihinde Kasımpaşa maçında oyundan alındıktan sonra maçı yedek kulübesi yerine tribünden takip edince süresiz kadro dışı bırakıldı. 1 Ekim 2012 tarihinde kulüp binasında gerçekleştirilen görüşmede Alex’in sözleşmesi karşılıklı olarak fesh edildi. Alex, Fenerbahçe'den ayrılışını Twitter üzerinden yaptığı "Kontratımı sonlandırdım. Hayatimin en üzücü imzası oldu. Fenerbahçe bir oyuncu kaybetti ama bir taraftar kazandı. Her şey için teşekkürler." şeklinde duyurdu ve Fenerbahçe ile yollarını ayırdı.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar