Akademisyenlere öğretmenlik yolu!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) aldığı kararla akademisyenler proje okullarda öğretmenlik yapabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) aldığı kararla akademisyenler proje okullarda öğretmenlik yapabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. MEB, ulusal ve uluslararası proje yürüten okulları “proje okullar” olarak belirleyecek. Bir okulun proje okul olması için “Milli Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliği” kapsamında bakan onayı gerekecek.

AKADEMİSYENLER PROJE OKULLARDA ÖĞRETMENLİK YAPABİLECEK

Proje okulların özellikleri arasında öne çıkan ise akademisyenlerin de bu okullarda öğretmenlik yapabilecek olması. Proje okullarda, üniversitelerde eğitim veren akademisyenler de görev yapabilecek. Proje okullarda öğretmen olarak ders verecek akademisyenler, okul müdürü olarak da görev yapabilecek. Proje okulu olarak belirlenecek okulların merkezi sınavlarda kendi türünde başarı ortalamasına göre il genelinde ilk beş içinde olması şartı aranacak.

EN AZ 4 YIL ÖĞRETMENLİK DENEYİMİ ŞARTI

Proje okul olarak belirlenen okullarda sınıf mevcutları 30 kişiyi geçmeyecek. Proje okullarda öğretmen olarak görev yapmak isteyenlerde, adaylık süresi dahil en az 4 yıl öğretmenlik deneyimi aranacak. Öğretmenler, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün teklifi ve bakanın onayı ile 4 yıllığına atanacak. Aynı unvanla aynı eğitim kurumunda 8 yıldan fazla süreyle yönetici veya öğretmen olarak görev yapılamayacak.

YÖNETİCİ OLARAK DA ATANABİLECEKLER

Proje okullarda, öğretim elemanları ders verebilecek ve en az doktora düzeyine sahip olmak kaydıyla yönetici olarak atanabilecek. Spor liselerinin müdürleri beden eğitimi öğretmenleri arasından alınacak. Yabancı dil öğretimi amacıyla çalışma izni olan yabancı uyruklulardan ek ders ücreti karşılığı görevlendirme yapılabilecek.

Yorumlar