"Abdullah Gül'den Erdoğan'dan medet ummayacağız"

CHP Genel Başkanlığı için aday olan Muharrem İnce, kurultayda partililere seslendi.

HP Genel Başkan adayı Muharrem İnce, konuşmasına Hasan Hüseyin Korkmazgül'ün "Acılı bal eyledik" şiiriyle başladı.

  Muharrem İnce'nin okuduğu şiir şöyle:   ACIYI BAL EYLEDİK
  Bak şu insanların güzelliğine / kaşı destan / gözü destan / elleri kan içinde   Kör olasın demiyorum / kör olma da / gör beni   Damda birlikte yatmışız / öküzü hoşça tutmuşuz / koyun değil şu dağlarda / san kendimizi gütmüşüz / hor baktık mı karıncaya / kırdık mı kanadını serçenin / vurduk mu karacanın yavrulusunu / ya nasıl kıyarız insana   Sen olmasan öldürmek ne / çürümek ne zindanlarda / özlem ne ayrılık ne / yokluk ne yoksulluk ne / ilenmek ne dilenmek ne / işsiz güçsüz dolanmak ne / gün gün ile barışmalı / kardeş kardeş duruşmalı / koklaşmalı söyleşmeli / korka korka yaşamak ne   Kahrolasın demiyorum / kahrolma da / gör beni   Kanadık toprak olduk / çekildik bayrak olduk / döküldük yaprak olduk / geldik bugüne
Dostlarım yoldaşlarım omuzdaşlarım, umut bir iddiadır bir başlangıçtır. Yaşama biçi vermektir umut. Umut geleceğe hazırlanmaktır. Umut varsa bahane yoktur. Umut varsa yapılması gerekenler vardır. Bir yürekte bir alev varsa o alev CHP ise zorluk yoktur engel yoktur. 

"BEN GENELBAŞKAN OLUĞUMDA..."

Esareti akılla bilimle boğmaya haykırmak için burdayız. Ben genelbaşkan olduğumda CHP Genel Merkezinin ışıkları sabaha kadar yanacak. Seçim sabahları genelmerkezin önünü bayram yerine döndürmek için buradayım. 15 yaşında Berkin Elvan'ın anasını yuhalatan o adamı indirmek için buradayım. Şehit cenazesine cem evinde katılmayanlar için burdayım. Evlatlarımızın sokaklarda sopalarla öldürülmemesi için buradayım. Aile boyu imar rant sevdasına düşmüş bir başbakanın Atatürk'e İnönü'ye iki ayyaş dedirtmemek için buradayım. Madencimİn ölümün kaderdir dedirtmemek için buradayım.

KARDEŞLİK TÜRKÜLERİ SÖYLEYECEĞİZ

Diyarbakır'dan Rizeye kardeşlik türküleri söyleyeceğiz. Büyük usta Nazım'ın dediği gibi Karadeniz'e döneceğiz. Karabulutların arasında kaybolmamak için önce devrimciliğimizi önce solculuğumuzu hatırlayacağız. Ben büyük isimlerle yola çıkmadım zaten bana büyük isimler değil, büyük davaya inanmış isimler lazm.

GÜL'DEN, ERDOĞAN'DAN MEDET UMMAYACAĞIZ

Artık bu partide genelbaşkanın ne aman istifa edeceği tartışılmayacak. Bunlar tüzükte yazacak. Tüzük diyecek ilk iki seçimde bu partiyi birinci yapamazsa gider! Biz tarım konuşacağız sağlık konuşacağız, sanayi konuşacağız. Hiçbir genel başkan tüzük karşısında anlamlı oy kaybından yakınmayacak. Artık bu parti Abdullah Gül, Erdoğan çekişmesinden medet ummayacak!

"YAZIKLAR OLSUN!"

Ben şimdi CHP binasına girersem beni CHP'li zannederler diyen birisini aday yapıyorsan yazıklar olsun! Yazıklar olsun!... Sağdan oy istemeye evet ama değerlerimizi itibarsızlaştırmaya kesinlikle hayır.. 

"LİSTEDE OLMAK MI ÖNEMLİ ..."

Partimizi evlatlarıyla sağdan da soldan da oy alabilir. Yalovada seçimler iptal olduğunda başbakan ordaydı bakanlar ordaydı. Sağcılaşmadan sağdan oy aldık. Bir küçük kentte bunu başardık emin olun Türkiye'de de bunu başarabiliriz. Bu seçimlerde beni üzen bir olay anlatayım. Ben Cumhurbaşkan adayımızı televizyondan öğrendim. Milletvekillerimize anket yapıldı. Kimi aday görmek istersiniz diye. İçinizden bir Allah'ın kulu Ekmelettin İhsanoğlu yazdı mı? Vicadınınıza sesleniyorum milletvekilliğinde listede olmak mı önemli dik durmak mı önemli? 

"HAZMEDEMİYORUM!"   Değerli kardeşlerim risk almakta kazanmak ve kaybetmek vardır. Risk almakta kazanma umudu vardır. Ben Ekmelettin İhsanoğlu ismini duyunca risk falan göremedim. Hiç umut yoktu. Meydanlarda konuşamayan birini çıkardınız. Dedim ki MHP ile çatı kurmayalım daha fazla aday gösterelim. 4 aday olsun herkese hitap edecek isimler seçelim. Katılım yüzde 70 değil yüzde 90 olsun Erdoğan ilk turda seçilemesin. Sakalım yok ki kendimi dinletemedim. Bir Cumhuriyet düşmanının Cumhurbaşkanı olmasını hazmedemiyorum. Siz hazmedebiliyorsanız bilmiyorum.    Sayın Kılıçdaroğlu'nun namuslu bir aday olduğundan hiç şüphem yok. Uyguladığı yanlış politikalarla Erdoğan'a cumhurbaşkanlığını hediye etmiştir. Ben bunu hazmedemiyorum. Hazmeden hazmetsin. Disiplin öneren Kıloçdaroğlu asıl disiplinsiz Sayın Kılıçdaroğlu'dur. 

"BİR ÖĞRETMEN DÜŞÜNÜN"

Bir öğretmen düşünün bir elinde not defteri bir elinde sopa sınıfı susturur ama sınıfı başarıya ulaştıramaz. Disiplin başarıya odaklanmayla olur. amacımız seçmenleri sandığa tıpış tıpış değil koşa koşa göndermek olmalıdır. Benim amacım birlikte haykırmak. Benim amacım savrulan bir CHP değil kendi gündemini kendisi oluşturan bir CHP oluşturmaktır. Benim amacım kongrelerini stadyumda yapan bir CHP'dir. Benim amacım demokrasinin CHP'si yaratmaktır. 

Türkiye'de bir zalim diktatörleşiyor. O şahıs diktatörleşiyorsa direniş şarttır. Brn bu direnişi yönetmek için burdayım. Balkondan konuşan faşist lideri susturmak isteyen solcu lider olmak için burdayım. Önce emek önce ekmek önce iş diyen bir partiyi yönlendirmek için buradayım. 2015 seçimleri bir kader seçimi olacak. 

"SOKAKTA KILIÇDAROĞLU DİYORLAR MI?"

Eğer halkın umudu Kılıçdaroğlu ise buna hiçbir itirazım olmaz. Bana burda Başbakan Kılıçdaroğlu diye bağırmanıza gerek yok sokakta insanlar bağırıyor mu8 siz ona bakın bana burda ne bağırıyorsunuz. Bana 330 AKP vekili laf atınca şaşırmıyoprum da kardeşlerim laf atınca mı şaşıracağım. Halk yok sayılıyorsa hak ve özgürlükler yoktur. 

"2023'E BİZ HAZIRLAYACAĞIZ"

Daha özgür bir Türkiye için 2023'e Türkiye'yi biz hazırlayacağız. Biz bu yolculukta önce kendi iç sorunlarımızı çözeceğiz. Bizler kendi iç sorunlarımızı sol birikimle sol düşünceyle çözeceğiz. Afedersiniz ama bana Ermeni dedi diyen çağ dışı bir kafa bu sorunu çözemez. Bize bir talep varsa talebin kimden geldiğine bakmayacağız. Talebe bakacağız. 76 milyona şu soruyu soracağız. Beraber mi yaşayacağız. Ayrı ayrı mı yaşayacağız. 

"ONLARIN TEK BİR KİMLİĞİ VARDI"

Değerli kardeşlerim yoksulluğun etnik ayrımı yoktur. Soma'da hayatını yitiren kardeşlerşimşn bir tek kimliği vardı o da emekçi olmalarıdır. Bizler AKP'nin yarattığı bu korkunç tabloyu bilmemiz gerek. 

Bizim iktidarımızda eğitim ilk önceliğimiz olacaktır. Size soruyorum AVM yapmak bizim çocuklarımızın geleceğinden daha mı önemlidir? Bu ülke de kapıcının oğlu vali tornacının oğlu cumhurbaşkanı oldu. Kumburgaz'da 20 gündür çocuklarımız kayıp. Avcılar'da üst geçit çöküyor ama bunların sorumluluğunu kimse üstlenmiyor. ,
"YARGIYA OLAN GÜVENİ SAĞLAYACAĞIZ"   Yargıya olan güveni tekrar sağlayacağız. Gerçek bir bağımsız yargı sistemi kuracağız. Demokrasi anlayışını etkin hale getireceğiz. Haram paraları  makinalarla sayanlar baş köşeye oturmayacaklar. AB ile aramızda dikenli duvarlar Suriye ile aramızda derin hendekler varken söz sahibi olamayız. 49 vatandaşımız rehin alınmışken. Söz sahibi olmayız. 

"BİR CAHİLE 12 YILDIR KAYBEDİYORUZ..."
Matematik, tarih bilmeyen bir cahile 12 yıldır seçim kaybediyoruz, ben bunu hazmedemiyorum. arzdan arşa kadar yolsuzluk içindeyken bu kokuşmuş bu yağma düzeninde CHP'nin seçenek olmamasını hazmedemiyorum. Bir köylü çocuğu olarak en pahalı mazotu kullandığımız için haykırmak için buradayım. 

Yorumlar