ABD başkan adayı Johnson'dan Suriye gafı!

ABD'de başkanlık seçimlerine az bir süre kala Özgürlükçü Parti adayı Gary Johnson, Suriye'nin Halep kenti hakkında sorulan soruya verdiği cevapla büyük bir gafa imza attı.

ABD'de başkanlık seçimlerine az bir süre kala Özgürlükçü Parti adayı Gary Johnson, büyük bir gafa imza attı. Johnson, başkan seçilirse Halep'teki mülteci sorununa nasıl bakacağı sorusuna 'Halep nedir?' diye karşılık verince eleştirilerin hedefi oldu.

'HALEP NEDİR?'

MSNBC televizyonunda katıldığı programda başkanlık yarışıyla ilgili soruları yanıtlayan Johnson, sunucunun 'Başkan seçilirseniz Halep'teki mülteci sorununa nasıl bakacaksınız' sorusuna 'Halep nedir?' diyerek karşılık verdi.

'CİDDİ MİSİNİZ?'

Sunucu yaşadığı şoku atlatmak için 'Ciddi misiniz?' ifadesini kullanması üzerine Gary Johnson, Halep kentini bilmediğini söyledi. Johnson, programdaki yorumculardan birinin Halep'in Suriye'deki mülteci krizinin merkezi konumunda bir kent olduğunu açıklaması üzerine 'Tamam, anladım' dedi ve ABD'nin Suriye'deki durumun iyileştirilmesi için Rusya ile ortak çalışması gerektiğini belirtti.

'BENDE BİR İNSANIM'

Programdan sonra gelen eleştiriler üzerine eski New Mexico Valisi Johnson, 'Kendisinin de insan olduğunu' vurgularak, Suriye krizinin dinamiklerini anladığını, bu konuda her gün konuştuğunu dile getirdi.

Johnson, 'Ancak Peki ya Halep? şeklinde bir anda soru gelince bunun Suriye'deki çatışma değil, bir şeyin kısaltması olduğunu düşündüm. Boşluğuma geldi. Böyle şeyler olur' değerlendirmesini yaptı.

Gary Johnson ve başkan yardımcısı adayı olarak seçtiği eski Massachusetts Valisi Bill Weld, Demokrat Parti adayı Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'a oy vermek istemeyenler için alternatif olduklarına yönelik kampanya yürütürken, Johnson'a yönelik desteğin şu anda yüzde 10'un altında seyrettiği belirtiliyor.

Yorumlar