820 askeri personel TSK'dan ihraç edildi!

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 820 askeri personelin daha TSK'dan ihraç edildiği belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada FETÖ soruşturması kapsamında 820 askeri personelin daha TSK'dan ihraç edildiği belirtildi. İhraç edilenlerin 648'inin tutuklu olduğunun altı çizildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle denildi;

FETÖ soruşturması kapsamında Kara ve Deniz Kuvvetleri'nde görevli 648'i tutuklu 820 askeri personelin daha orduyla ilişiği kesildi.

İHRAÇ SAYISI SON KHK İLE 3073'TÜ

TSK'dan ihraç edilen askerlere ilişkin son veriler, OHAL kapsamında çıkarılan kararnamede belirtilmişti. Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Üstünde Kararname'yle TSK bünyesinde gören alan bin 389 asker daha ihraç edildi. Yayımlanan kararnameyle TSK'da ihraç edilen askerlerin sayısı 3 bin 73 olmuştu.

İHRAÇ EDİLENLERİN SAYISI 4 BİNİ AŞTI

Bu ihraçlarla birlikte 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edilen personellerin sayısı 4 bini aşmış durumda.

YENİ KHK'LAR İÇİN TOPLANACAK

Önümüzdeki Bakanlar Kurulu'nun da yeni KHK'lar için toplanacağı belirtiliyor. Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Bakanlar Kurulu'nun önümüzdeki pazartesi günü toplanması bekleniyor. Bu toplantının ana gündemi de FETÖ ile mücadele olacak. Toplantının ardından yeni tasfiyelerin olup olmayacağı merak ediliyor. 

YAŞ AĞUSTOS'TA İKİNCİ KEZ TOPLANMIŞTI

Yüksek Askeri Şura toplantısı da Ağustos ayına damga vuran gelişmeler arasındaydı. Başbakan Binali Yıldırım başkanlığından Çankaya Köşkü'nde toplanan toplantıda subayların durumu konuşulmuş ve bu mini bir YAŞ toplantısı olarak nitelendirilmişti.

Yorumlar