6+2+2 için önderliği yapacak kulüp Galatasaray

Fenerbahçe cephesi 6+2+2 karasına sessiz kalacak.

G.Saray önderliğindeki 5 kulüp daha önce uygulanan +2'ye tekrar geçilmesi için harekete geçti

Aslan, Kulüpler Birliği’nin bugün 11.00’deki toplantısında ligin ikinci yarısında 6+2+2’ye geçilmesini gündeme getirecek. Çoğunluk kabul ederse TFF’ye tavsiye kararı çıkacak, bu yol tekrar açılacak.

Futbol Federasyonu bir taraftan yabancı sayısını düşüredursun Kulüpler Birliği’nde 6+2+2 için tekrar düğmeye basıldı. G.Saray başta bazı kulüplerin +2’nin kaldırılması nedeniyle “Büyük zarar ediyoruz” tezi sonrası konu bugün yeniden gündeme getirilecek. Kulüpler Birliği’nin bugün 11.00’de Marmara Otel’de yapılacak toplantısında gündeme 3. madde (İlk 2 madde e-bilet ve Kulüpler Yasası ile ilgili yenilikler) olarak eklenen 6+2+2 meselesi ile ilgili önemli gelişmeler yaşanabilir. 

EN AZ 5 KULÜP BU GİRİŞİMİ DESTEKLİYOR

AB pasaportlu oyuncuların yerli sayılması için mahkemeye başvuran G.Saray, bu konunun ancak gelecek sezon için uygulanabilme ihtimali nedeniyle harekete geçerken kısa vadeli çözüm için de harekete geçti. Böylece G.Saray önderliğindeki 4-5 kulüp, birliğin toplantısında konunun tekrar masaya yatırılmasını ve tavsiye kararı alınarak TFF’nin ikinci yarıda 6+2+2 kuralını getirmesini isteyecek. Birlik toplantısında bu fikir açık şekilde masaya yatırılacak ve çoğunluk kabul ederse ilginç bir hamle gelecek. 

F.BAHÇE’NİN TAVRINDA DEĞİŞİKLİK YOK

Yabancı konusunda “Karar değişmesin” diyerek +2’ye karşı çıkan F.Bahçe’nin Kulüpler Birliği toplantısına katılması beklenmiyor. Birlik toplantılarından çekilen Sarı-Lacivertli kulüp, bu duruşunu değiştirmedi ancak F.Bahçe’siz de karar alma ihtimali olabilir. Eğer G.Saray’ın önerisine diğer kulüpler de sıcak bakarsa ikinci yarıda tarihi bir olay gerçekleşebilir ve TFF maç devam ederken kuralı değiştirip bir ilke imza atabilir. 

CAVCAV KATILAMIYOR

Toplantıda G.Saray’ı CEO Lutfi Arıboğan’ın temsil etmesi beklenirken Başkan İlhan Cavcav, doktoru izin vermediği için bu oturuma katılamayacak. Cavcav, geçen hafta sonu maçta fenalaşınca hastaneye kaldırılmış, sonra da taburcu olmuştu. 

DEMİRÖREN NE DEMİŞTİ? 

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, önceki gün NTV Spor’da 6+0+4 uygulaması için şu açıklamayı yapmıştı: “Yabancı kararını kendi başımıza almadık. Tüm kulüplerin katıldığı toplantıların ardından alındı. Kulüpler daha da indirin dedi. +4 örneğin istenmedi. 3 senelik kararı açıkladık yönetim kurulu olarak. Kulüplerin buna göre planlama yapması gerekiyordu. Kendi başımıza bu kararı değiştiremeyiz. TFF bu kararı alırsa, Tahkim bozarsa aleyhimize olur. Belirli kulüplerden teşekkür geliyor, belirlileri itiraz ediyor. Talep olursa konuşuruz.”

Yorumlar