2 futbolcu transfer ettiler 8,5 milyon euro'yu çöpe attılar

Bu sezon Süper Lig'de ilk 6 hafta sonunda defansta büyük problemler yaşayan 4 büyüklerden özellikle Fenerbahçe, savunma hattını bir türlü oturtamadı.

Süper Lig’de geçtiğimiz hafta Beşiktaş ezeli rakibi Fenerbahçe’yi 2 yıl sonra yenince zirvenin de rengi değişmiş oldu. Gol düellosu şeklinde geçen maç, bol pozisyonlu ve tempolu olunca futbol severlerler de bir anlamda futbol ziyafeti yaşadı.

4 BÜYÜKLER MAÇ BAŞI EN AZ 1 GOL KALESİNDE GÖRÜYOR

Derbide oynanan futbol, iki takımın yıldız oyuncuları ve atılan goller her ne kadar göze hoş gelse de ligde özellikle 4 büyüklerin yaşadığı defansif problemler hala çözülebilmiş değil. Lider Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında kalesinde 2 gol görüp en az üç katı pozisyon verirken, sarı lacivertli takım ise duran toplardan gelen gollere engel olamamış ve sahadan mağlubiyetle ayrılmıştı. Bu sezon defans hattını yenileyen 4 büyüklerin savunma problemleri 6.hafta sonunda da sürerken, Trabzonspor’un Osmanlıspor deplasmanında 10 kişi kalan rakibinden 3 gol yemesi bordo mavili cephede infiale yol açtı.

İşte bu sezon şampiyonluğa oynayan takımların defans sorunları;

BECK İŞİNİ YAPIYOR RHODOLFO İSE ŞİMDİLİK TATMİNKAR

Beşiktaş: Sol bekte Dusko Tosic oldukça ağır ve arkasını dönemeyen bir oyuncu profili çiziyor. Siyah beyazlı ekip sol tarafta büyük zafiyet yaşıyor. Şenol Güneş’i zorlayan bir başka isimse Ersan Gülüm. Son derece savruk olan tecrübeli defans oyuncusu, dengesiz hamleleri ve her an yanlış bir hareket yapacak görüntüsüyle yürekleri ağızlara getiriyor.

SADECE ŞENER BANKO GÖRÜNÜYOR

Fenerbahçe: Sezon başında Bekir ve Egemen gibi tecrübeli oyuncularla yollarını ayıran Fenerbahçe’de savunma hattı bir türü oturmadı. Defansın göbeğinde Kjaer – Alves, Alves – Ba, Ba – Kjaer ikilileri güven vermiyor. Ayrıca sol bekte de problemler yaşayan sarı lacivertliler Hasan Ali Kaldırım – Caner Erkin belirsizliği yaşıyor.

SEMİH – CHEDJOU MU? HAKAN – SEMİH Mİ? YOKSA CHEDJOU – HAKAN MI?

Galatasaray: Diğer takımlara göre defans hattı bir nebze iyi olan takım hiç şüphesiz Galatasaray. Denayer’in sağ beke monte olması, Semih – Hakan ikilisinin birbirini tanıması ve arkadan Chedjou’nun gelişi Hamza Hamzaoğlu’nun elini güçlendiriyor. Sol bekte Carole ise şu anda sınıfı geçmiş durumda.

Trabzonspor: Douglas – Mustafa Yumlu ikilisi dışardan güçlü ve biraz zor geçilir görüntüsü verse de Trabzonspor’un defans hattındaki problemler bitmek bilmiyor. Şota’nın takımında o bölgede sadece Cavanda’nın yeri garanti. Bordo mavililerde sol bek krizi de yaşanıyor.

İlk 6 hafta sonunda 4 büyüklerin kalesinde gördükleri gol sayısı;

Beşiktaş: 7
Fenerbahçe: 6
Galatasaray: 7
Trabzonspor: 7

Tartışılan defans oyuncularının maliyeti

Kjaer: 7,6 milyon Euro
Ba: 1 yıllığına kiralandı (1,250 bin Euro)
Tosic: Bonservissiz
Douglas: 1,5 milyon Euro

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar