12. Kalkınma Planı komisyonda görüşülüyor!

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, 12. Kalkınma Planı'nın, vatandaşların beklentilerini karşılamak, Türkiye'nin uluslararası arenadaki konumunu yükseltmek ve halkın refahını daha da arttırmak için bir yol haritası olacağını düşündüklerini söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekilleri, 12. Kalkınma Planı'na ilişkin görüşlerini dile getiriyor.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, enflasyon hedefinin tutturulmasının zor olduğunu belirterek, bu hedefin nasıl tutturulacağını merak ettiklerini söyledi. Akay, Türkiye'nin doğrudan yatırım yapılacak ilk ülkeler arasında tercih edilen bir konuma gelmesi hedefinin de gerçekçi olmadığını savundu.

Akay, yoksulluğu ortadan kaldırmak, gelir dağılımındaki eşitsizlikleri azaltmak hedeflerine ulaşmak için gerekli eylemlerin de planda yer almadığını iddia etti.

Her alanda bir adım daha ileri gitme hedefi

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, 12. Kalkınma Planı'nın AK Parti iktidarının 21 yıllık tecrübesi, birikimi ve günün koşullarına bakış açısıyla hazırlandığını dile getirdi.

Planın hayırlı olmasını dileyen Ök, "Her alanda bir adım daha ileri gitmeyi hedeflediğimiz 12. Kalkınma Planı'nın, vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamak, ülkemizin uluslararası arenadaki konumunu yükseltmek ve halkımızın refahını daha da arttırmak için bir yol haritası olacağını düşünüyoruz." dedi.

Planın aynı zamanda uzun vadeli, 2053 gelişme stratejisini de içerdiğini, temel amaç ve hedefleri de ortaya koyduğunu anlatan Ök, "Plana genel olarak baktığımızda bugün Türkiye kendi vatandaşlarına sağladığı imkanların yanında dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın kendisine koştuğu bir ülke konumundadır. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Türkiye Yüzyılı için yapılacak her katkının bizim için çok kıymetli olduğuna inanıyorum." diye konuştu.

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, toplumu orta direğin ayakta tuttuğunu söyledi.

Demokratik hukuk devletinin sigortasının; güçlü, sürdürülebilir, kapsayıcı kalkınmanın temelinin, toplumun azami refah ve mutluluğunun orta direkten kaynaklandığını dile getiren Dalgın, "40 milyon kişilik orta direk maalesef bir taarruz altında; imkanları, fırsatları, hak ve hürriyetleri baskı altında. Biz bu kalkınma hedeflerimize ulaşmak için bunu değiştirmek durumundayız." ifadesini kullandı.

 

Yorumlar